В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 31 августа 2019 г.

Pakore waali Vegan Punjabi Kadhi

Spiced Yogurt gravy with Baked Broccoli Fritters - Pakore waali Vegan Punjabi Kadhi
made with nondairy yogurt. Vegan Gluten-free Soy-free Recipe

Baked Broccoli Fritters with Spiced Yogurt - Pakore waali Vegan Punjabi Kadhi. Vegan Glutenfree Recipe

Ingredients

Broccoli Fritters: Makes 9-10 small fritters

  • 1/2 cup (60 g) Chickpea flour
  • 1/4 teaspoon (0.25 teaspoon) salt
  • 1/4 teaspoon (0.25 teaspoon) garam masala
  • 1/4 teaspoon (0.25 teaspoon) baking powder
  • 1/4 cup (62.5 ml) water
  • 1/2 cup (45.5 g) finely chopped Broccoli loaded

Yogurt Gravy/Kadhi

Tempering

  • 2 teaspoon oil
  • 1 teaspoon cumin seeds
  • 1/4 teaspoon (0.25 teaspoon) fenugreek seeds methi seeds
  • 2 dry red chilies or flakes to taste
  • 1/2 inch (0.5 inch) of ginger chopped
  • 4-5 cloves (4 cloves) of garlic chopped
  • a generous pinch of hing/asafetida

Instructions

  • Broccoli Fritters:
  • Mix all the dry ingredients well.
  • Add the water and mix into a thick pasty batter.
  • Add finely chopped Broccoli and mix to coat.
  • Add chopped green chili for spicier fritters.
  • Drop Tablespoon full blobs on parchment lined sheet.
  • Bake at pre-heated 410 degrees F / 210ºc for 18 minutes.
  • Broil on Low for half a minute for a more brown fritter.
  • Yogurt Gravy/Kadhi:
  • In a bowl, whisk the yogurts to make them smooth.
  • Add chickpea flour, turmeric, chili powder, salt and mix to combine well so there are no lumps.
  • Add water and whisk to combine into a thin mixture.
  • Tempering: In a medium pan, add oil and heat on medium.
  • Add cumin seeds and let them cook for a half a minute
  • Add ginger, garlic, fenugreek seeds and red chili.
  • Mix and cook for another 2 minutes until garlic is golden,
  • Add the yogurt chickpea mixture and bring to a boil.
  • The Kadhi will thicken considerably. Add more water if you like a thinner consistency.
  • Reduce heat to low and cook for another 4-5 minutes so the chickpea flour is well cooked.
  • Taste and adjust salt and spice.
  • Soak the fritters in the yogurt gravy or serve fritters topped with a good amount of gravy like biscuits/dumplings.
  • Serve as is or with Rice or Naan.
https://www.veganricha.com/2013/05/spiced-yogurt-gravy-with-baked-broccoli.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий