В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

понедельник, 11 декабря 2017 г.

Homemade Furikake

Furikake is a nutty, crunchy, umami-packed Japanese blend used to season rice.  Although it’s referred to as a rice seasoning, furikake is literally the salt and pepper of the Japanese kitchen.  It is so versatile that you can use the seasoning to instantly perk up bland dishes.
Homemade Furikake (Japanese Rice Seasoning)
Ingredients
  • Reserved kombu from making dashi or mentsuyu (drained well) (See Notes for dashi and mentsuyu recipe)
  • Reserved katsuobushi from making dashi or mentsuyu (drained well) (See Notes for dashi and mentsuyu recipe)
  • 1 Tbsp white sesame seeds (roasted/toasted)
Seasonings: [ 1 : 1 : 2-4 = sugar : mirin : soy sauce ]
  • ½ tsp granulated sugar (add more to your taste)
  • ½ tsp mirin (add more to your taste)
  • 1-2 tsp soy sauce (You can skip soy sauce if you use kombu & katsuobushi from making mentsuyu)
Instructions
  1. Gather all the ingredients.
  2. Cut kombu into small pieces.
  3. Put kombu and katsuobushi in a saucepan and cook until katsuobushi gets separated.
  4. Add all the seasoning ingredients in the saucepan and cook on medium low heat until the liquid is completely evaporated.
  5. Sprinkle white sesame seeds and remove from the heat.
https://www.justonecookbook.com/homemade-furikake-rice-seasoning/

Комментариев нет:

Отправить комментарий