В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

среда, 18 апреля 2018 г.

Thai Chicken Lettuce Wraps

Marinated cubed chicken with mint leaves, cilantro, peanuts, daikon and carrot strips on crisp butter lettuce leaf. Drizzle with Thai chili sauce!
Thai Chicken Lettuce Wraps
Ingredients
  • 1 Tbsp extra virgin olive oil
  • 1 lb Tyson Boneless Skinless Chicken Breast (See Notes)
  • 1 carrot
  • 3 inch daikon (green top part is sweeter)
  • 1 head butter lettuce
  • ¼ cup peanuts (optional)
  • 1 hundful mint
  • 1 hundful cilantro
Marinade:
  • Kosher salt
  • Freshly ground black pepper
  • 2 Tbsp soy sauce
  • 2 cloves garlic (minced)
  • 1 green onion/scallion (chopped)
  • 1 tsp potato/corn starch
Sauce:
Instructions
  1. Gather all the ingredients.
  2. Pound the chicken breast to an equal thickness.
  3. Put the chicken breast in a large bowl and add all the marinade ingredients in the bowl. Rub the chicken with the marinade and set aside for 15 minutes.
  4. Using a julienne slicer, cut carrot and daikon into matchstick sized strips. If you don’t have a julienne slicer, cut into thin sheets first, then cut into matchstick sized strips.
  5. Coarsely chop the peanuts with a knife or grind them in a mortar and pestle. Put the Thai chili sauce and chopped cilantro in a small dish.
  6. Heat the oil in a large grill pan (or regular frying pan). When the pan is hot, place the chicken into the pan without adding marinade (To brown the meat nicely, we do not add any liquid). Cover and cook the chicken on medium-high heat for 2-3 minutes, until golden brown on the bottom.
  7. Flip and cover to cook for another 2-3 minutes till the meat is cooked through. If the meat is browning too fast, lower the heat.
  8. Take out the chicken and cut into small cubes.
  9. To serve, place the chicken, butter lettuce, julienned vegetables, peanuts, and herbs on the plate. To eat, lay the lettuce leaf on a platter, then put some of the chicken, julienned carrots and daikon, herbs onto the leaf. Sprinkle with the peanuts and drizzle with sweet chili sauce to eat. Enjoy!
https://www.justonecookbook.com/thai-chicken-lettuce-wraps/

Комментариев нет:

Отправить комментарий