В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

воскресенье, 25 апреля 2021 г.

Hijiki Seaweed Salad

A classic Japanese side dish, Hijiki Seaweed Salad features a type of wild seaweed that is highly nutritious. It is simmered together with a myriad of vegetables in a savory dashi broth. The result is so full of flavor and perfect for meal prep. 

Hijiki Seaweed Salad

INGREDIENTS

Seasonings:

  • ¼ cup mirin (4 Tbsp)
  • 2 Tbsp sugar (reduce the amount in half if you like; Hijiki Salad is typically on the sweet side for a preserving purpose. Especially when packing it in a bento box, it tastes better as we eat it at room temperature)
  • ¼ cup soy sauce (4 Tbsp)

INSTRUCTIONS
 

  • Gather all the ingredients.
    Hijiki Salad Ingredients
  • Soak dried hijiki in 4 cups of water for 30 minutes.
  • Drain to a large fine sieve and wash under the running water.
  • Boil water in a small saucepan and pour it over the aburaage. This will remove the excess oil coated on the aburaage. Cut in half lengthwise and slice thinly.
  • Add water and konnyaku in a small pot and boil for 3 minutes to remove the smell. It also makes konnyaku absorb flavors more and improves the texture.
  • Cut the carrots into julienne pieces.
  • Cut the lotus root into thin pieces.
  • Heat oil in a medium pot over medium heat. Add carrot and lotus root and cook until they are coated with oil.
  • Add the hijiki, then konnyaku and aburaage. Mix all together.
  • Add the dashi and let it boil.
  • Add all the seasonings and mix well. Cook covered on medium-low heat for 20-30 minutes.
  • Add the edamame.
  • Continue to cook uncovered to reduce the sauce until you see the bottom of the pan.

To Store

  • Store in an airtight container and keep in the refrigerator for up to 3-4 days. You can also freeze it for up to a month.

https://www.justonecookbook.com/hijiki-salad/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий