В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

воскресенье, 25 апреля 2021 г.

Kombu Tsukudani (Simmered Kombu)

Cooked in a sweet and savory sauce, Kombu Tsukudani (Simmered Kombu) is a delicious way to use up the leftover kombu. It makes a great side dish to accompany your ordinary steamed rice!

Kombu Tsukudani (Simmered Kombu)

INGREDIENTS

  • 2 oz used kombu (kelp) (I used Hidaka Kombu from making dashi; Hidaka Kombu is tender and easy to cook while Ma Kombu and Rishiri Kombu are thick and hard to cook. Check out the different types of kombu.)
  • ½ tsp sesame seeds

Seasonings


INSTRUCTIONS
 

  • Gather all the ingredients.
    Kombu Tsukudani Ingredients on wood cutting board
  • Cut the kombu into thin strips.
  • Remove the seeds from the dried red chili pepper and cut the pepper into thin rounds.
  • Transfer the kombu into a medium saucepan. Add water, mirin, and sake.
  • Add rice vinegar, soy sauce, sugar, and katsuobushi.
  • Add the red chili pepper and bring the liquid to a boil over medium heat.
  • Once boiling, reduce heat to low and simmer until the liquid is almost evaporated, about 20-25 minutes. If kombu is still not tender, add water and continue to cook.
  • Sprinkle sesame seeds and ready to serve.

To Store

  • Keep the Tsukudani in the refrigerate and consume within 2 weeks.
    Kombu Tsukudani 7

https://www.justonecookbook.com/simmered-kombu-tsukudani/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий