В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

воскресенье, 23 февраля 2020 г.

Split Pea Soup

Split Pea Soup
A bowl of a good split pea soup is pure comfort food and a great way to enjoy that leftover ham bone!

Split Pea Soup

ingredients
  • 1 tablespoon oil
  • 1 onion, diced
  • 2 carrots, diced
  • 2 stalks celery, diced
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 teaspoon thyme, chopped
  • 6 cups ham broth or chicken broth or vegetable broth
  • 1 pound split peas, picked over
  • 1 ham bone
  • 2 bay leaves
  • salt, pepper and cayenne to taste
  • 1 tablespoon grainy mustard
  • 1 tablespoon lemon juice
directions
  1. Heat the oil in a large pot over medium heat, add the onions, carrots and celery and cook until tender, about 10-15 minutes.
  2. Add the garlic and thyme and cook until fragrant, about a minute.
  3. Add the liquid, split peas, ham bone and bay leaves, bring to a boil, reduce the heat and simmer until the spit peas are soft and just starting to fall apart, about 1-2 hours.
  4. Remove the ham bone and bay leaves, season with salt, pepper and cayenne to taste, mix in the mustard and lemon juice and optionally puree with hand blender to desired consistency.
For Slow Cooker: Optionally implement steps 1 & 2 and then place everything into the slow cooker and cook on low for 8-10 hours or on high for 3-5 hours.
Option: Add a parmesan rind to simmer in the soup and remove before serving.
Option: Add two cups diced ham at the end and cook for 5 more minutes.
Option: Add one cup fresh or frozen peas at the end and cook for 5 more minutes.
Option: Add 1 teaspoon smoked paprika.
Option: Serve garnished with grainy mustard, sour cream, paprika, ham, etc.
Option: For vegetarian use vegetable broth and omit the ham bone.
https://www.closetcooking.com/split-pea-soup/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20200219

Комментариев нет:

Отправить комментарий