В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

четверг, 19 мая 2016 г.

Chicken Teriyaki

Chicken Teriyaki Recipe | Easy Japanese Recipes at JustOneCookbook.com
Chicken Teriyaki would be a great first introductory dish for cooking Japanese food.

Chicken Teriyaki Recipe | Easy Japanese Recipes at JustOneCookbook.com
Author: 
Serves: 2
Ingredients
  • 1 lb (454 g) boneless chicken thigh with skin, rinsed and pat dry
  • 1 Tbsp. oil for Step 4
  • 2 Tbsp. sake for cooking
  • 1 tsp. oil for Step 7
Teriyaki Sauce
  • 2 Tbsp. soy sauce
  • 2 Tbsp. water
  • 1 Tbsp. sake
  • 1 Tbsp. mirin
  • 1 Tbsp. sugar
  • ¼ onion, grated, including juice
  • 1" (2.5 cm) ginger, grated, including juice
Instructions
  1. Cut each chicken thigh into 4 pieces. Prick the chicken with a fork so it absorbs more flavor.
  2. Combine the teriyaki sauce ingredients in a medium bowl or Ziploc bag.
  3. Add the chicken into the bowl and marinate for at least 2-3 hours in the refrigerator.
  4. Heat the oil in a non-stick pan over medium high heat and place the chicken pieces skin side down, RESERVING the sauce (Do not add any liquid so that chicken will brown nicely).
  5. When skin side is nicely browned, flip the chicken and add sake. Quickly cover the pan and cook over medium heat for 8-10 minutes.
  6. Remove the chicken to a plate and wipe off excess grease from the pan.
  7. Heat the oil and put the chicken back in the pan, skin side down, and cook until the skin becomes crispy.
  8. Flip the chicken and pour the reserved sauce and cook until the sauce is reduced. Use a spoon to pour the sauce on top of the chicken while cooking.
  9. Transfer the chicken to a plate and drizzle the remaining sauce on top.
http://www.justonecookbook.com/chicken-teriyaki/

Комментариев нет:

Отправить комментарий