В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

пятница, 7 августа 2020 г.

Ayurvedic Spinach-Mung Detox Soup

ayurveda spinach and mung bean soup
We all know how stress can take the life out of us! This is the time to slow down, take time
to rest, enjoy nature, and savor warm, soothing soups! The combination of mung beans and spinach in this detox soup recipe makes it a protein-rich, nutritiously dense, and balanced meal. When we eat according to our body constitution and in tune with the changing seasons, the natural outcome is detoxification and feeling healthier. So make this detox soup recipe! Your body will thank you.

Ayurvedic Spinach-Mung Detox Soup [Vegan]

Ingredients

  • 1-2 teaspoon unrefined sesame oil or olive oil
  • 1 tablespoon date paste
  • 1 teaspoon fresh minced ginger
  • 2 garlic cloves, minced
  • 1/2-1 teaspoon crushed black pepper
  • A pinch of red chili flakes (optional)
  • 2 teaspoons cumin powder
  • 1/4 teaspoon cardamom powder
  • 1 teaspoon allspice
  • 1-2 teaspoons lemon/lime juice
  • 2 tablespoons nut paste (pumpkin seeds and walnuts)
  • Salt, to taste
  • 1 cup chopped leeks or onions
  • 1/2 cup chopped celery
  • 1 cup cooked yellow split mung beans
  • 1/2 cup coarsely chopped spinach
  • 1/2 cup diced carrots
  • 2-4 cups water or vegetable broth

Preparation

  1. Take a stock pot, add the oil and saute the chopped veggies along with all the seasonings except spinach. Sauté for 5-10 minutes. Now, add the spinach and water to the mixture. Sauté for few more minutes. At the end add the mung beans and simmer until everything is well incorporated.
  2. Blend to a soup like consistency. When ready to serve, garnish with parsley and tomatoes. Small cubed avocados go well with this soup.
https://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/ayurvedic-spinach-mung-detox-soup-vegan/

Комментариев нет:

Отправить комментарий