В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 2 мая 2020 г.

Japanese Clear Clam Soup (Ushio-jiru)

Japanese clam clear soup in a red bowl.
The classic Japanese Clear Clam Soup is made with kombu dashi broth and Manila clams.
This light flavorful soup takes only a few ingredients and 15 minutes to prepare. It's traditionally served for Girls' Day (Hinamatsuri).

Japanese Clear Clam Soup (Ushio-jiru)

INGREDIENTS
INSTRUCTIONS
  1. After you purchase manila clams, you will need to de-grit. Even though they are “ready to use”, I highly recommend doing this process. Please see my How to De-Grit and Clean Clams post.
    How To Degrit Clams | Easy Japanese Recipes at JustOneCookbook.com
  2. Gather all the ingredients (clams should be scrubbed and clean after de-gritting).
    Japanese Clam Soup with Clear Broth Ingredients
  3. Put water, kombu and clams in a saucepan and start cooking on medium heat. If you have extra time, I recommend adding kombu in water first to let it seep for a longer time.
  4. When small bubbles are around the edges of the pot and water is almost boiling, discard the kombu. You can also skim the foam to make very nice clear broth. When boiling, turn down the heat.
  5. When all the clams open up, add sake. Taste the soup and add pinch of kosher salt if needed. The clams will get chewy and hard when you cook for a long time, so turn off the heat and serve.

https://www.justonecookbook.com/japanese-clam-soup-clear-broth/

Комментариев нет:

Отправить комментарий