В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

четверг, 12 ноября 2020 г.

Marinated Eggplant with Capers and Mint


Marinated eggplant is a classic Greek dish popular for sharing. It has a surprisingly

creamy texture and a deep yet tangy flavor. We wanted an easy recipe that would keep the eggplant in the spotlight, with a complementary, brightly flavored marinade.

Marinated Eggplant with Capers and Mint [Vegan]

Ingredients

  • 1 1/2 pounds Italian eggplant, sliced into 1inch thick rounds
  • 1 teaspoon kosher salt
  • 1/4 cup extra-virgin olive oil, divided
  • 4 teaspoons red wine vinegar
  • 1 tablespoon capers, rinsed and minced
  • 1 garlic clove, minced
  • 1/2 teaspoon grated lemon zest
  • 1/2 teaspoon minced fresh oregano
  • 1/4 teaspoon pepper
  • 3 tablespoons minced fresh mint

Preparation

  1. Spread eggplant on paper towel–lined baking sheet, sprinkle each side with 1/2 teaspoon salt, and let sit for 30 minutes.
  2. Adjust oven rack 4 inches from broiler element and heat broiler. Pat eggplant thoroughly dry with paper towels, arrange on aluminum foil–lined rimmed baking sheet in single layer, and lightly brush both sides with 1 tablespoon oil. Broil eggplant until mahogany brown and lightly charred, 6 to 8 minutes per side.
  3. Whisk remaining 3 tablespoons oil, vinegar, capers, garlic, lemon zest, oregano, and pepper together in large bowl. Add eggplant and mint and gently toss to combine.
  4. Let eggplant cool to room temperature, about 1 hour. Season with pepper to taste, and serve.

Notes

Marinated eggplant can be refrigerated for up to 3 days.

https://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/marinated-eggplant-with-capers-and-mint-vegan/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий