В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 19 июня 2021 г.

Yuzu Miso Dressing

Transform the simplest of salads with this Japanese-inspired Yuzu Miso Dressing! The bright, aromatic citrus flavor from yuzu and the unexpected savoriness from miso make the best combo. It's so good that you want to dress it over your salads all summer long.

Yuzu Miso Dressing

INGREDIENTS

For Yuzu Miso Dressing

  • 2 Tbsp white miso
  • 3 Tbsp rice vinegar (rice vinegar is mild; if you substitute, please adjust the amount of vinegar)
  • 2 Tbsp yuzu juice (extract)
  • 1 Tbsp mirin
  • 2 tsp sugar
  • 6 Tbsp neutral-flavored oil (vegetable, rice bran, canola, etc) (I used untoasted sesame oil)
  •  tsp kosher/sea salt (I use Diamond Crystal; use half for table salt)
  •  tsp freshly ground black pepper

For the Salad (Example)

  • 1 head romaine lettuce
  • 1 carrot
  • 2 Persian cucumbers
  • 2 red radishes
  • 8 sugar snap peas
  • 1 avocado
  • ¼ red onion

INSTRUCTIONS
 

To Make Yuzu Miso Dressing

  • Gather all the ingredients.
    Yuzu Miso Dressing Ingredients
  • Add miso to the mason jar.
  • Add rice vinegar, yuzu extract, mirin and sugar.
  • Whisk all together until miso is completely dissolved. Then gradually add the oil while whisking.
  • Check the taste, and add salt and freshly ground black pepper. Set aside. You can keep the dressing in the refrigerator for up to a week

To Assemble the Salad (Examples)

  • Cut the romaine lettuce widthwise into 1 inch strips. Julienne the carrot (I used a julienne peeler).
  • Peel the cucumber, alternatively leaving the skin, to create a stripe pattern. Then cut into ½ inch round pieces.
  • Thinly slice the red radish. Remove the top part of the sugar snap peas (insert the knife on the curved edge side and open to remove the top).
  • Cut the avocado in half and remove the seed. Peel off the skin and slice the avocado.
  • Thinly slice the red onion. Wash the cherry tomatoes. Prepare all the salad ingredients.
  • Now assemble the salad. For the first layer, place bulky ingredients (romatine lettuce, cucumber, avocado) in the bowl. Then add the layer of medium size ingredients (carrots, red onion), distributing evenly. Lastly, garnish the top layers (red radishes, sugar snap peas) and arrnage the salad by tucking in some ingredient from the top layers while pulling out the bottom layer. Drizzle the dressing right before you serve and toss all together. Enjoy!

 

https://www.justonecookbook.com/yuzu-miso-dressing/?utm_source=Just+One+Cookbook+Newsletter&utm_campaign=21e45e62cc-EMAIL_CAMPAIGN_2021_05_26_10_21_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_366dec22de-21e45e62cc-111721857 

Комментариев нет:

Отправить комментарий