В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

понедельник, 11 ноября 2019 г.

Mushroom and Jicama Lettuce Wraps

These darling lettuce wraps are easy, light, and wholesomely delicious! Jicama and Shiitake mushrooms are sliced, sautéed in a salty-sweet marinade, and then stuffed into Butterhead lettuce leaves. Serve with chili paste dipping sauce for a little more zing.

Mushroom and Jicama Lettuce Wraps [Vegan]

Ingredients

For the Wraps:

  • Butterhead lettuce, washed, drained and leaves separated
  • 1 tablespoon oil
  • 2 thinly sliced ginger pieces
  • 5 ounces fried tofu, diced
  • 3 fresh Shiitake mushrooms, diced
  • 1/2 cup jicama, diced
  • 1/2 of 1 red pepper, diced
  • 1/4 teaspoon salt
  • Pepper, to taste
  • Toasted sesame seeds
  • Cilantro, shredded, for garnishing

For the Dipping Sauce:

  • 1/3 cup vegan hoisin sauce
  • 1/2-1 teaspoon chili paste
  • 1-2 teaspoons water

For the Seasoning Sauce:

  • 1 tablespoon sweet soy sauce
  • 1/4 teaspoon sugar
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon mushroom seasoning
  • 1/4 teaspoon sesame oil
  • 1/2 teaspoon chili paste (optional)
  • 1 tablespoon water

Preparation

  1. Mix dipping sauce ingredients together in a small bowl and set aside.
  2. Mix seasoning sauce ingredients together in a bowl and set aside.
  3. Wash, dry, and separate the leaves of 1 head of butterhead lettuce. Set aside.
  4. Heat skillet at medium heat, add oil and ginger. Stir fry for half a minute.
  5. Add tofu, mushrooms, jicama, and 1/4 teaspoon salt, and stir fry for about 5 minutes or until golden brown.
  6. Add red peppers and seasoning sauce mix. Stir fry another minute, then transfer into serving bowl.
  7. Assemble wraps by spooning 1-2 tablespoons of filling onto the lettuce leaves, top with a teaspoon of dipping sauce, and garnish with cilantro.
https://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/mushroom-and-jicama-lettuce-wraps/

Комментариев нет:

Отправить комментарий