В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

четверг, 7 января 2016 г.

Shellfish & cider stew

This impressive seafood stew is reminiscent of moules marinières but is extra luxurious thanks to the
addition of langoustines. 

Ingredients

  • 3 leeks
  • 3 shallots
  • 4 ripe plum tomatoes
  • ½ a bunch of fresh flat-leaf parsley
  • 1 tablespoon butter
  • 500 ml organic fish stock
  • 750 ml cider
  • 6 langoustines , cleaned, from sustainable sources
  • 6 razor clams , cleaned, from sustainable sources
  • 600 g mussels , debearded and cleaned, from sustainable sources
  • 600 g clams , cleaned, from sustainable sources
  • 3 tablespoons double cream
  • 1 teaspoon tomato purée


Method

Trim the leeks, cut off the green part and save it for another day. Halve the white part lengthways, then finely slice. Finely slice the shallots, then peel, deseed and cut the tomatoes into cubes. Roughly chop the parsley, including the stalks.

Melt the butter in a large pan over a low heat and gently fry the leeks, shallots, tomatoes and parsley until soft. 

Season, then add the stock and 500ml of cider. Turn up the heat and allow the liquid to boil for 10 minutes, until it reduces a little. 

Warm a large serving bowl or tureen. 

Add the langoustines and cover with a lid for 3 minutes, then add the razor clams. Replace the lid and cook for a further 2 minutes.

Add the mussels and clams. Give it all a gentle stir, add another good splash of cider and replace the lid. Cook for a further 5 minutes, or until the mussels and clams have opened and the rest of the shellfish is cooked.

Using tongs and a slotted spoon, transfer the shellfish to the warmed serving bowl and put the sauce back on the heat. 

Add the cream and tomato purée and a little more cider if you want more sauce. Stir well to combine, and pour the sauce over the shellfish in the bowl. Serve immediately with crusty bread.

http://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/shellfish-cider-stew/#xrf84vsVy50OribA.97

Комментариев нет:

Отправить комментарий