В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

вторник, 17 января 2017 г.

Beetroot, carrot & orange salad

If you’re looking for a salad you can make all the time, this is the one. It’s great with everything from leftover beef or slow-cooked lamb, to oily fish or crumbly cheeses, such as feta.

Beetroot, carrot & orange salad

Ingredients

  • 750 g carrots
  • 500 g raw beetroot
  • olive oil
  • 2 oranges
  • 1 tablespoon sesame seeds
  • ½ a bunch of fresh coriander
  • extra virgin olive oil

Method

  1. Preheat the oven to 200°C/400ºF/gas 6.
  2. Trim, peel and halve the carrots, then scrub the beets clean, and chop into wedges.
  3. Parboil the carrots in a large pan of boiling salted water for 5 minutes, then transfer them to a colander using a slotted spoon.
  4. Carefully lower in the beets and parboil for 5 minutes, then drain (parboiling separately will stop the carrots from turning purple).
  5. Transfer the carrots and beets to a large roasting tin, drizzle with olive oil and season with sea salt and black pepper. Roast for 30 to 40 minutes, or until sticky and shiny, jiggling the tray occasionally for even cooking.
  6. Meanwhile, finely grate the orange zest. Trim off the skin and pith, then cut the orange into segments.
  7. Toast the sesame seeds in a dry pan on a low heat for a couple of minutes or until golden, tossing regularly. Pick and roughly chop the coriander leaves.
  8. When the time's up, let the roasted veg cool a little, then toss with the orange zest and segments, a good lug of extra virgin olive oil and a little extra seasoning, if needed.
  9. Arrange over a large platter, scatter over the toasted sesame seeds and coriander leaves, then tuck in.
http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetable-recipes/beetroot-carrot-orange-salad/

Комментариев нет:

Отправить комментарий