В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

воскресенье, 14 февраля 2021 г.

Gluten-Free Vegan Buckwheat Pancakes


These Gluten-Free Vegan Buckwheat Pancakes are unbelievably fluffy

nutritious and have a slightly nutty flavour. They make the perfect satisfying breakfast!

Gluten-Free Vegan Buckwheat Pancakes

Ingredients

  • 130 g (1 cup) buckwheat flour (ensure gluten-free if necessary)*
  • 2 teaspoons baking powder (ensure gluten-free if necessary)
  • ¼ teaspoon bicarbonate of soda (baking soda)
  • 1 teaspoon apple cider vinegar (ensure gluten-free if necessary)**
  • 170 ml (¾ cup) unsweetened almond milk (or sub any other plant-based milk)
  • 2 tablespoons maple syrup (optional - or sub any other sweetener)

For frying:

Instructions

  • Place all the ingredients in a bowl and mix well (no need to sift the flours) - use a balloon whisk to mix it if the batter becomes clumpy
  • Heat up a tiny bit of oil in a frying pan (non-stick is best) and spoon or ladle in a small amount of the pancake batter
  • Cook on a low heat for around 5 minutes until you see a few bubbles appear on the surface of the pancake
  • Flip over and cook for another few minutes, until golden brown on both sides
  • Repeat for the rest of the batter - makes 5 pancakes
  • Best eaten immediately

Notes

*After experimenting with various different brands of buckwheat flour, I realised that using a good-quality organic buckwheat flour such as this one made all the difference. For some reason, the buckwheat flavour was less strong, and the pancakes became fluffier and less dense.
**The vinegar is crucial as its acidity reacts with the alkali bicarbonate of soda (baking soda) to create a fluffy batter. If not using vinegar, substitute it with 1 tablespoon lemon juice.

https://www.rhiansrecipes.com/buckwheat-pancakes/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий