В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

воскресенье, 25 апреля 2021 г.

Kinmedai Nitsuke (Braised Alfonsino)

Kinmedai Nitsuke (Braised Alfonsino) is a classic Japanese fish dish cooked in a flavorful sauce made of soy sauce, sake, mirin, and ginger.

Kinmedai Nitsuke (Braised Alfonsino)

INGREDIENTS

  • ½ lb kinmedai (Alfonsino) (filet, rinsed under cold water, pat dry with paper towels)

Seasonings

  •  cup sake
  • 2 Tbsp mirin
  • 1 Tbsp sugar
  • 2 Tbsp soy sauce
  • 2 slices ginger

INSTRUCTIONS
 

To Blanch Kinmedai

  • In a medium saucepan, bring water to a boil over medium heat (the amount of water should be just enough to cover the Kinmedai).
  • Once boiling, put the Kinmedai in the boiling water. Remember, you do not need to cook the fish here.
  • As soon as the fish’s surface becomes white, take it out from the pan and run in cold water. Pat dry the fish with a paper towel. Discard the cooking water and quickly rinse the saucepan.

To Simmer Kinmedai

  • In the same saucepan, combine sake, mirin, sugar, and soy sauce, and bring to a boil over medium heat.
  • Once boiling, reduce the heat to medium-low, and add the fish and ginger slice. Place an otoshibuta (a drop-lid) on top of the fish and simmer for 7-8 minutes (depending on the thickness of the fish). 
  • Stay around the kitchen to make sure the sauce won't evaporate too fast. Add a little bit of water if the sauce is low. Spoon the sauce over the fish a few times.
  • Carefully lift the fish onto a serving plate and spoon some of the sauce over the fish. Enjoy!

To Store

  • You can keep the leftovers in an airtight container and store in the refrigerator for up to 2 days.

https://www.justonecookbook.com/kinmedai-nitsuke/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий