В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

воскресенье, 25 апреля 2021 г.

Saba Misoni (Mackerel Simmered in Miso)

Saba Misoni is simmered in a miso-based sauce. This dish is very common dish in Japan and my mother made it just as often as Saba Shioyaki.

Saba Misoni (Mackerel Simmered in Miso)

INGREDIENTS

  • 2 fillet mackerel (saba) (½ lb, 227 g)
  • ½ tsp soy sauce

For the Miso Sauce

  • ½ cup water
  • 2 Tbsp miso (I use koji miso and awase miso)
  • 2 Tbsp sake
  • 1 Tbsp mirin
  • 1 Tbsp sugar
  • 1 Tbsp ginger (julienned)

INSTRUCTIONS
 

  • Rinse mackerel in cold water and pat dry with a paper towel. Make a cross incision on the skin side.
    Saba Misoni 2
  • In a small saucepan, whisk together the ingredients for the miso sauce and bring it to a boil on medium heat.
  • When boiling, place mackerel in the saucepan, skin side top. Reduce heat to medium-low heat and put an otoshibuta (drop lid). Gently simmer for 8-10 minutes.
  • Lastly, drizzle soy sauce and stir well by shaking the saucepan. Remove from heat and serve the fish on a plate. Drizzle a bit of the sauce and ginger on top and serve immediately.

To Store

  • You can keep the leftovers in an airtight container and store in the refrigerator for up to 2 days.

https://www.justonecookbook.com/saba-misoni-simmered-mackerel-in-miso-sauce/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий