В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

среда, 10 ноября 2021 г.

Potato and Onion Bhaji

What’s bhaji? It’s an Indian finger food that’s traditionally made with onion and fried in a batter with lots of fragrant Indian spices. To make ours healthy and tasty, we kept the spices and onion but ditched the fried in oil part. Spiralizing the onion and potatoes make this appetizer a lot of fun to make and eat!

Potato and Onion Bhaji

Ingredients

 ¾ cup chickpea flour
 1 tsp ground turmeric
 1 tbsp curry powder
 1 tsp ground cumin
 ¾ tsp ground coriander
 ¼ tsp salt (optional)
 ¼ cup water
 1 organic potato, large (spiralized)
 1 yellow onion, medium-large (spiralized)
 ½ cup green peas (frozen or fresh)
 2 tbsp cilantro (chopped, optional)

Directions

1

Preheat oven to 400 degrees F and line a baking sheet with parchment paper.

2

Sift the chickpea flour and spices into a large bowl.

3

Add the potato, onion and peas to the flour mixture and stir well to combine.

4

Add ¼ cup water and mix well until the potatoes, onions, and peas are coated in the mixture.

5

With clean hands, scoop a handful size of the mixture onto the parchment-lined baking sheet and twist so it forms a “bird’s nest” shape. You should get approximately 8 bhajis.

6

Bake for 25 minutes or until the top is golden brown.

7

Sprinkle cilantro on top and enjoy with your favorite sauce (suggestions below!).

Chef's Notes

Substitutions
Instead of chickpea flour, use almond or oat flour.

For the potatoes, use any organic potato you’d like, as long as it’s large enough to fit on the spiralizer and yield about 2 cups.

Use a white or red onion in place of yellow onion.

Serve with Indian sauces
Serve alongside your favorite sauce like Mint Chutney or Cucumber Raita.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий