В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 13 ноября 2021 г.

Braised Herb Chicken with Shio Koji

Shio koji accentuates the flavor of chicken simmered to perfection. With rosemary and oregano in a white wine broth, this braised chicken will tantalize the palate.

Braised Herb Chicken with Shio Koji

INGREDIENTS

  • 1 lb bone-in, skin-on chicken thighs (roughly 4 pieces)
  • 2 Tbsp shio koji (I used Hikari Miso Shio Koji; or use 1 tsp kosher salt, but it will be missing amazing umami that comes from koji)
  • 2 cloves garlic (minced/crushed)
  • 1 Tbsp all-purpose flour (plain flour)
  • 1 tsp paprika
  • ½ tsp dried rosemary (or 1 Tbsp fresh rosemary)
  • ½ tsp dried oregano (or 1 Tbsp fresh oregano)
  • 1 Tbsp extra-virgin olive oil
  • 1 carrot (cut into 2 inch (5 cm) thick slices)
  • ½ large onion (cut into 4 wedges)
  • 1 cup chicken broth
  • ¼ cup dry white wine
  • 1 lb red potatoes (small)

INSTRUCTIONS
 

  • Put the chicken, shio koji, and garlic in a large plastic bag and massage ingredients together. Marinate in the bag for 30 minutes. You can marinate the chicken for up to 2-3 hours. You can also experiment with different herbs!
  • Add flour, paprika and herbs to the bag and shake to coat.
  • Heat oil in a Dutch oven over medium heat. Place chicken (skin side down) and remaining marinade into the Dutch over.
  • Cook 3 minutes on each side or until lightly brown.
  • Add carrot and onion and cook for 2-3 minutes, stirring constantly.
  • Add broth, wine, and potatoes and bring to a boil.
  • Reduce heat and simmer covered for 40 minutes or until chicken is done and vegetables are tender.

To Store

  • You can keep the leftovers in an airtight container and store in the refrigerator for 3 days or in the freezer for a month.

https://www.justonecookbook.com/braised-herb-chicken-with-shio-koji/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий