В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 31 июля 2021 г.

Eggplant Unagi Donburi

Hearty and savory rice bowl with unagi (eel) and eggplant! It is super easy and simple to make this Eggplant Unagi Donburi.

Eggplant Unagi Donburi

INGREDIENTS

To Serve


INSTRUCTIONS
 

  • Gather all the ingredients.
    Eggplant Unagi Donburi Ingredients
  • Cut the eggplant into 2” (5 cm) pieces widthwise.
  • Then cut each piece in half lengthwise. Finally cut the halves into 2-3 sticks. Soak in water to remove bitterness.
  • Roll up the shiso leaves and cut them into chiffonade strips.
  • Cut the unagi fillet into 1” (2.5 cm) pieces.
  • In a non-stick frying pan, heat oil on medium high and add the eggplant.
  • Cook the eggplant until they turn brown.
  • Add the unagi to the pan and then add water and sake. 
  • Immediately cover with a lid and cook for 1 minute. Open the lid and let the remaining liquid evaporated.
  • Add the Unagi Sauce. Coat the eggplant and unagi with the sauce.
  • Using a spoon, coat the eggplant and unagi well with the sauce. Put steamed rice in a serving bowl and transfer the eggplant and unagi over the rice. 
  • Garnish with shiso leaves. If you like to add some kick, sprinkle shichimi and sansho pepper. Serve immediately.
  • Eggplant Unagi Donburi 11

To Store

  • You can keep the leftovers in an airtight container and store it in the refrigerator for up to 3 days or in the freezer for a month.

https://www.justonecookbook.com/eggplant-unagi-donburi/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий