В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 31 июля 2021 г.

Miso Pork and Eggplant Stir Fry

Miso Pork and Eggplant Stir-Fry is a deliciously easy weeknight meal of tender pork and eggplant soaked in a savory miso sauce.

Miso Pork and Eggplant Stir Fry

INGREDIENTS

  • 2 Japanese/Chinese eggplant (or 1 globe eggplant)
  • 1 negi (long green onion) (use white part only; or use several green onions)
  • 1 green onion/scallion (for garnish)
  • 1 clove garlic
  • 1 knob ginger
  • 1 Tbsp neutral-flavored oil (vegetable, rice bran, canola, etc)
  • ¼ lb thinly sliced pork

Seasonings

  • 2 Tbsp miso (I used Hikari Miso® Organic Red Miso)
  • 1-2 tsp sugar
  • 1 Tbsp mirin
  • 1 Tbsp sake
  • 1 Tbsp soy sauce
  • 2 Tbsp water (more if necessary)

To Serve as Rice Bowl (Optional)

  • 2 servings cooked Japanese short-grain rice

INSTRUCTIONS
 

  • Gather all the ingredients.
    Miso Pork and Eggplant Stir Fry Ingredients
  • In a small bowl, combine 2 Tbsp miso, 1-2 tsp granulated sugar, 1 Tbsp mirin, and 1 Tbsp sake and mix all together until miso is completely dissolved.
  • Add 1 Tbsp soy sauce and 2 Tbsp water. Mix well and set aside.
  • Cut the eggplants into bite-size pieces. I use "Rangiri" cutting technique to increase the surface so it cooks evenly and adds more flavor. Soak the eggplants in water to prevent the color from changing.
  • Cut the white part of the negi (leek/green onion) diagonally. Cut the green parts of the green onion diagonally and keep it for garnish.
  • Slice the garlic clove and ginger thinly.
  • Add the oil to a frying pan over medium heat. Cook the garlic and ginger until fragrant.
  • Add the white part of negi and pork.
  • Stir fry until the pork is almost cooked through (80%). Then add the eggplant and stir fry until it becomes slightly tender.
  • Add the sauce and lower the heat to medium-low heat.
  • Cook covered for 5 minutes. If there is not enough liquid/steam, add 1 Tbsp water.
  • When the eggplant is tender, turn off the heat and serve the stir fry over steamed rice. Garnish with sliced green onion on top.

https://www.justonecookbook.com/miso-pork-and-eggplant-stir-fry/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий