В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

вторник, 19 февраля 2019 г.

Creamy Chickpea Soup With Black Tahini and Za’atar

It's made from puréed chickpeas seasoned with fresh herbs, black tahini, and za'atar, a
tasty Middle Eastern spice blend. Serve this comforting soup with a garnish of nuts and crunchy toast.

Creamy Chickpea Soup With Black Tahini and Za’atar [Vegan, Gluten-Free]

Ingredients

For the Soup:

  • 1 cup dry chickpeas
  • 1 onion
  • 1 spring of parsley
  • 1 clove garlic
  • 6 1/3 cups vegetable broth
  • 1/2 teaspoon ground cumin
  • A little bit of lemon juice
  • Salt
  • Pepper
  • Oil

For the Toppings:

  • Black tahini
  • Za'atar
  • Red chili flakes
  • Lemon zest
  • Sesame seeds
  • Nuts of choice

Preparation

  1. Chickpeas pour in the water and leave to soak for at least 10 hours. Then, cook according to package instructions until tender.
  2. In a pot, add 1 tablespoon oil and heat on medium. Add the chopped onion. Stir-fry about 3 minutes. Add chopped garlic and cumin. Add peeled and diced parsley. Cook another minute.
  3. Add drained chickpeas (if you want you can add  the water from boiling, just be sure to adjust the amount of broth).
  4. Add the broth. Reduce heat to a simmer and cook for 15-20 minutes.
  5. Blend soup into a smooth cream.
  6. Season the soup with salt, pepper, and lemon juice.
  7. Serve with black tahini, za'atar, or nuts.
http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/creamy-chickpea-soup-with-black-tahini-and-zaatar/

Комментариев нет:

Отправить комментарий