В этом блоге читайте советы, которые помогут вам восстановить или сохранить своё здоровье на всех планах вашего бытия. Совет дня: Согласно Сен-Жермену, каждый палец на руке относится с определённым скандинавским богом. О, эта сложная руническая хиромантия. Как её осознать? Как понять богов? Просто! Боги - это свет! Боги любят свет! Так дайте свет богам и они будут милостивы к вам. Судьбу тоже можно лечить. Ежедневно светите на каждую ладошку по 4 минуты медицинским фильтром Биоптрона. Выздоравливайте!

суббота, 12 февраля 2022 г.

Classic Mentaiko Pasta

An easy and delicious wafu pasta (Japanese fusion), Mentaiko pasta is made with preserved spicy cod/ pollock roe, milk, cream, and spaghetti noodles.

Classic Mentaiko Pasta

INGREDIENTS

  • 2 Tbsp kosher or sea salt (I use Diamond Crystal; use half for table salt) (for boiling pasta)
  • 8 oz spaghetti (4 oz or 113 g per person)
  • 2 sacks spicy salted pollack roe or cod roe (karashi mentaiko) (2 oz, 60g)
  • 2 Tbsp whole milk
  • 2 Tbsp heavy whipping cream
  • 2 Tbsp unsalted butter (melted)
  • 1 Tbsp soy sauce
  • freshly ground black pepper

Toppings

INSTRUCTIONS
 

  • Gather all the ingredients.
    Mentaiko Pasta Ingredients
  • Bring a large pot of water to boil. Once boiling, add 2 Tbsp kosher salt and cook the spaghetti until al dente, about 10 minutes (check the package instructions as well).
  • In a large bowl, combine 2 Tbsp milk, 2 Tbsp heavy whipping cream, 2 Tbsp unsalted butter, and 1 Tbsp soy sauce. Don't worry if the butter becomes solidify. Hot spaghetti will melt the butter again.
  • Add freshly ground black pepper and stir to combine.
  • Cut each roe sac in half and squeeze out the roe from the sac with hands or knife.
  • Add the roe to the bowl and mix well. Discard the membrane.
  • When the spaghetti is done, drain and transfer to the large bowl with the sauce.
  • Toss to combine until the butter is melted and the sauce is evenly distributed. Taste and adjust with black pepper and kosher salt.
  • Serve immediately, garnished with shredded nori. If you can find shiso leaves in a Japanese grocery store, roll them up and cut it into thin strips and garnish. Shiso is a wonderful addition to this dish.

To Store

  • Unfortunately, you can't keep the leftovers. If you reheat mentaiko, the fish eggs will be cooked/overcooked.

NUTRITION

Calories: 664 kcal · Carbohydrates: 88 g · Protein: 23 g · Fat: 24 g · Saturated Fat: 12 g · Polyunsaturated Fat: 3 g · Monounsaturated Fat: 6 g · Trans Fat: 1 g · Cholesterol: 219 mg · Sodium: 925 mg · Potassium: 338 mg · Fiber: 4 g · Sugar: 4 g · Vitamin A: 850 IU · Vitamin C: 1 mg · Calcium: 131 mg · Iron: 5 mg

https://www.justonecookbook.com/classic-mentaiko-pasta/?utm_source=Just+One+Cookbook+Newsletter&utm_campaign=af48bf3443-EMAIL_CAMPAIGN_2021_12_31_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_366dec22de-af48bf3443-111721857 

Комментариев нет:

Отправить комментарий